Η εταιρία δραστηριοποιείτε στο χώρο από το 1990 με τη σημερινή της μορφή. Όμως η εμπειρία της ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 με την παραγωγή κεφαλοτυριού, κασεριού και μανουριού, με την παραδοσιακή μέθοδο ωρίμανσης των προϊόντων σε κατώγια ή σε αμπριά σε υψόμετρο 1200μ στο χωριό Βλάστη στην Κοζάνη.

Εκεί οι παππούδες των σημερινών ιδιοκτητών τυροκομούσαν όπου συγκεντρώνονταν το περισσότερο γάλα σε αυτοσχέδιο τυροκομείο(μπατζάριο)  που γίνονταν επιτόπου με μεθόδους πρωτόγονες. Οι τοίχοι φτιάχνονταν με πλέξιμο των κλαδιών της οξιάς σε πασσάλους από το ίδιο δέντρο. Το βράσιμο του γάλακτος γίνονταν σε καζάνια χωρητικότητας 500lt περίπου χρησιμοποιώντας ξύλα από κέδρο και πουρνάρι για προσάναμμα και οξιάς ή βελανιδιάς για το βράσιμο. Η δε διάθεση των προϊόντων γίνονταν αποκλειστικά στην Αθήνα με φορτηγά τα οποία ταξίδευαν βράδυ για να μην δει ο ήλιος τα προϊόντα. Στην καρότσα των φορτηγών στρώνονταν πρώτα φτέρη για να τα κρατάει δροσερά και πάνω από τα προϊόντα άλλη μια στρώση με φτέρες.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 60 η τυροκόμιση γίνεται μόνο χειμερινή στο Μουσαφακλή (Κοκκίνα Βελεστίνου) με τα ίδια προϊόντα και με τις ίδιες παραδοσιακές μεθόδους σε πιο σύγχρονες πλέον για την εποχή εγκαταστάσεις.

Τελικά η διαδικασία της τυροκόμισης τερματίζεται στο χωριό Διμήνι του δήμου Αισωνίας στο Βόλο με πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και μεθόδους παραγωγής στα 1975.

Έκτοτε η γνώση πάνω στα τυριά ώθησε στην εμπορία επιλεγμένων τυριών από όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας,  Μακεδονίας καθώς και τυριά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Έτσι από το 1975 μέχρι και το 1998 η εταιρεία Αφοί Γ. Τζιουμάκη Ο.Ε. αφήνει το σημάδι της στην αγορά του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής του νομού Μαγνησίας εξελίσσοντας σε μια εταιρεία leader της περιοχής.

Με την διάσπαση της εταιρείας το 1998 ο σημερινός ιδιοκτήτης Απόστολος Τζιουμάκης και οι τρεις γιοι του εξέλιξαν την εταιρεία στη σημερινή της μορφή, η εταιρεία πλέον ασχολείται με αντιπροσώπευση ελληνικών εταιρειών στο χώρο των γαλακτοκομικών και των αλλαντικών όπως η ARLA FOODS ΕΛΛΑΣ,η Ευαγγ.& Κων. Έξαρχος & ΣΙΑ Ο.Ε.,ο Αγροτικός Συν/μός Βόλου,ο ΦΑΙΔΩΝ, η Creta Farm και ο Yφαντής, καθώς και με εισαγωγές όχι μόνο τυριών αλλά και ζωοτροφών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η γκάμα των προϊόντων έχει πλέον αυξηθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα η εταιρεία να θεωρείται από τις leader στο χώρο του foodservice στο νομό Μαγνησίας αλλά και στην διάθεση τροφών για σκύλους και γάτες.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση

ΠΟΤΟΚΙ ΔΙΜΗΝΙΟΥ, ΑΙΣΩΝΙΑΣ , ΒΟΛΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ,

Τηλ:
2421060453
Fax:
2421067343

Please publish modules in offcanvas position.